parlement

lerarenparlementgroep.jpg

Het Lerarenparlement Wij zijn een gekozen afvaardiging van alle leraren van Nederland

Wij zijn de afvaardiging van de deelnemersvergadering. Twintig leraren die de beroepsgroep van po, vo, so en mbo vertegenwoordigen. Vanuit de dagelijkse werkzaamheden als leraren pakken we de regie om de realiteit en uitdagingen binnen scholen en op de werkvloer aan de orde te stellen. Hiertoe hebben we een missie geformuleerd die voor ons leidraad is bij onze activiteiten.

Welkom!

Voor leraren komen leerlingen altijd op de eerste plaats. Het onderwijs draait immers om hen. Daar doen ze het allemaal voor. Het geeft enorm veel voldoening om als leraar aan het eind van het schooljaar het beste uit elke leerling te hebben gehaald. Maar hoe staat het eigenlijk met uw professionele ontwikkeling? Komt u daar naast het lesgeven nog wel aan toe? Hebt u zeggenschap over uw werk en geeft u er de invulling aan die u graag zou willen?

 

Leraren krijgen door de Wet Beroep Leraar (1 augustus 2017) meer zeggenschap op inhoud, didactiek en pedagogiek. Hoe gaan leraren dit in de praktijk merken en hoe kunnen zij daar invloed op uitoefenen? Dit is een van de vragen waar het Lerarenparlement zich onder andere mee bezig gaat houden. Het doel is om de beroepsgroep te versterken waarbij de regie bij de leraar komt te liggen. Daar gaan wij ons sterk voor maken.

 

Op deze website kunt u nader met ons kennismaken en zien waar wij ons mee bezig (gaan) houden. Uw visie en mening horen we natuurlijk graag. Dus neem gerust contact met ons op als u vragen of suggesties hebt.

0
Leraren in het PO
0
Leraren in het VO
0
Leraren in het MBO
0
Leraren in het (V)SO
0
Afgevaardigden
hetlerarenparlement_diap_logo.png
©2020 Lerarenparlement